Erdővidéki szelektív hulladékgyűjtés

  •   2017 Április 27

Cikk neve Márciustól kezdődően Bardóc, Vargyas, Bacon és Nagyajta községben és a hozzá tartozó településeken a TEGA R.T. a szelektíven gyűjtött hulladékok (papír, pillepalack, üveg, fém italos doboz) elszállítását házról-házra, zsákos gyűjtőrendszerrel fogja biztosítani.

 A szelektív zsákok begyűjtését a hulladéknaptár szerint, minden  hónapban az első hulladékelszállítási napon végezzük, így áprilisban a gyűjtés a következő napokon történik:
- Hétfőn, május 1-jén Nagyajtán és Középajtán
- Kedden, május 2-án Vargyason, Székelyszáldoboson és Olaszteleken
- Szerdán, május 3-án Bardócon és Fülében
- Csütörtökön, május 4-én Magyarhermányban, Kisbaconban, Uzonkafürdőn
- Pénteken, május 5-én Nagybaconban és Szárazajtán
A gyűjtés során munkatársaink biztosítani fogják a cserezsákot is! A szolgáltató által biztosított szelektív hulladékos zsák kizárólag a fent említett hasznosítható hulladékok gyűjtésére használható. Amennyiben a kihelyezett zsákban más jellegű hulladékot (pl. vegyes szemetet) tesznek ki, a szolgáltató nem szállítja el, ezért  az ingatlan tulajdonosnak a kedvezményt sem tudja biztosítani!

A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez! A gyűjtés legfőbb célja a vegyes hulladékok mennyiségének csökkentése és a magasabb szelektív gyűjtési arányok elérése.
A gyűjtéssel kapcsolatos bővebb információkat a díjbeszedő ügynöknél vagy a 0267-310-123-as telefonszámon lehet igényelni.