Felkészültünk a havazásra!

  •   2016 November 10

Cikk neve A hideg idő beálltával a sepsiszentgyörgyi TEGA R.T. felkészült a téli munkálatokra és az esetleges havazásra.

A  takarítási munkálatokat  és csúszásgátló mentesítést 4  homokszóró, 2 folyékony CaCl szóró, 8 hóeke és 8 járdaseprő segítségével  végzi a köztisztasági operációs részleg. Havazás esetén 60 fős alkalmazottból álló csapat mozgósításával végezzük a tevékenységet, jelenleg 200 tonna  szilárd csúszásgátló  és 90 tonna folyékony Cacl oldat van készleten a  város utcáinak hótalanítására. Az előző évekhez hasonlóan, a célgépek szükség szerint a város utcáiról és a kijelölt járdarészekről takarítják be a havat, ezáltal biztosítva a megfelelő közlekedést  az autósok és gyalogosok számára.

  Azok a lakótársulások, akik a köztisztasági vállalattal kötöttek zöldövezet karbantartási szerződést, jogosultak a járdák hótalanítására, avagy esetenként azok csúszás mentesítésére. Jelenleg 21 lakótársulásnak van erre a szolgáltatásra érvényes szerződése.  

Tartós havazás esetén, ahhoz, hogy az utcák és járdarészek járhatóak legyenek, nemcsak a TEGA R.T. köztisztasági részleg dolgozóinak közreműködése, hanem a városlakók, cégek és intézmények hozzájárulása is szükséges. A nagy mennyiségű hó és a jeges járdarészek megfelelő takarításához csúszásgátló anyag szükséges, ezt 3 kg-os kiszerelésben az Ág utcai pénztárban, vagy 25 kg-os zsákban a köztisztasági részlegen, Energia utca 2 sz. alatt 3,50 lej/kg áron be lehet szerezni. Felhívjuk a városlakók, intézményvezetők és cégvezetők figyelmét, hogy a Sepsiszentgyörgy Helyi Tanács 2013/241, 2014/64 és 2015/173-as Határozatai kötelezővé teszik a tulajdonukban vagy használatukban lévő ingatlanok körüli felületek tisztán tartására, amennyiben ezt nem végzik el pénzbírsággal büntethetőek. Ugyanakkor felhívjuk a lakosságot figyelmét arra is, hogy az eltakarított hómennyiséget nem szabad az úttestre szórni, vagy rakni, ezzel is nagymértékben megnehezítik a jármű közlekedést, ugyanakkor  akadályozzák a  célgépek munkáját és munkahatékonyságát is. Az összegyűjtött havat csomókban kell elhelyezni a járda azon részére, ahol nem zavarja a gyalogosok közlekedését.

Tekintettel arra, hogy Sepsiszentgyörgyön vannak olyan mellékutcák és utcarészek ahol a nagyobb hóeke nem tudja kellőkképpen végezni a hóeltakarítási munkálatokat, a lakosság türelmét kérjük, ezek megtakarítását az útviszonyok és a munkaterület  miatt csakis napközben és a hóvastagság függvényében takarítjuk meg. Az utcalista az alábbi linken olvasható:  http://www.tega.ro/files/pages/Takaritott%20utcak.jpg

 

 

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!