Indul az újabb szelektív hulladékgyűjtési verseny

  •   2017 Október 23

Cikk neve 2017 november 1-től ismét kezdetét veszi a ”Hulladékgyűjtési bajnokság” című verseny!

A CCR Romania Kft, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal és a TEGA R.T.  szervezésében 2017 november 1 –  2018 június 5 közötti periódusban meghírdeti a „Hulladékgyűjtési bajnokság” című versenyt az elektromos és elektronikai hulladékok (beleértve a használt villanyégők és fénycsövek) és kis méretű szárazelemek és akkumulátorok gyűjtését. Az esélyegyenlőség elősegítése érdekében a versenybe óvodás csoportok, iskolák osztályközösségei/vagy 25-30 fős csoportok nevezhetnek. A benevezhető csoportok/osztályok száma nem korlátozott. A versenybe bejelentkezett tanügyi káderek, csoportok/osztályok részvételi oklevelet kapnak.  Felhívjuk a figyelmet, hogy a  megyei hulladékgyűjtési programot a tanügyminisztérium támogatja.

A versenybe benevezett oktatási intézmény ki kell nevezzen egy kapcsolattartó személyt (tanügyi kádert). A hulladékgyűjtési program lebonyolításához az anyagi támogatást, beleértve a versenyhez szükséges tárolódobozok (szárazelem, villanyégő és elektromos hulladék) biztosítását, ugyanakkor a nyereményjátékban kisorsolt díjakat is a CCR Romania Kft biztosítja. A hulladékgyűjtési kampányt a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal is támogatja.

            A nyeremények:
   ♣  Az díjazást a legnagyobb mennyiségű szelektív hulladékok (elektromos, szárazelem és villanyégő) alapján, a következőképpen határozzák meg:
1 hely = villanyégők kategória
● 2 hely = szárazelem kategória (3 kg-darab súly alatt)  
● 3 hely = elektromos és elektronikus hulladékok

A nyeremény minden kategóriában (1,2 és 3 helyezésnél) egy-egy kirándulás. A kirándulások helyszíneit a szervezők egy későbbi időpontban fogják közölni.
A díjak juttatásának feltétele, hogy a versenyben begyűjtött szelektív hulladékmennyiségek az előző kampányban regisztrált minimális mennyiségekkel azonos arányban legyenek, ezek a következők: 13.922 kg elektromos hulladék (elektromos és elektronikai  eszközök), 643 kg  szárazelem (kis méretű szárazelem és akkumulátor) és 492 kg használt fénycső és villanyégő.                                                                                  

A verseny szabályzata a www.relectra.ro  honlapján és mellékletben is tanulmányozható.

Csatolmányok

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!