Módosul a hulladékelszállítási díjszabás

  •   2016 Február 10

Cikk neve A TEGA R.T. értesíti ügyfeleit, hogy az Öko Sepsi Társulás 1/2016.02.01. Határozata értelmében, 2016. január 1-től módosult a hulladékelszállítási díjszabás.

A sepsiszentgyörgyi természetes személyeknél havonta 8 lej, vidéken 6,50 lej, jogi személyeknek havonta/ köbméterenként  92,00 lej (az ár tartalmazza a 20% ÁFA értékét is). Az áremelést a hulladékszállítási és lerakási költségek és a minimálbér növekedése indokolja. Az sepsiszentgyörgyi lerakó bezárását követően a szemétmennyiségeket a brassói hulladéklerakóra kell szállítani és ez jelentős  többletköltséggel jár, azonban  a korszerű lécfalvi lerakó megnyitása után az odaszállított  hulladékok költségei is a szolgáltatót terhelik.

Ahogy a korábbi években, most is van lehetőség a díjszabások kedvezménnyel való kifizetésére, azok az ügyfelek akik egész évre kifizetik a számlájukat, 10%-os, félévre pedig 5%-os kedvezményt kapnak. A kedvezményes előrefizetés március végéig igényelhető a díjbeszedő ügynökeinknél vagy a sepsiszentgyörgyi pénztárnál (nyitvatartás: hétfő-péntek 8.30 – 16.30).  
Az új határozat értelmében a 70. életévüket betöltött személyek, az 1 év alatti gyerekek és a súlyos mozgássérültek fizetésmentesítést kaphatnak.

A kedvezményt típuskéréssel igényelhetik a díjbeszedő ügynökeinknél. A kérvény leadásánál a 70 év fölötti személyek esetében személyazonossági másolat, 1 év alattiaknál születési bizonyítvány, a mozgáskorlátozottaknál bizonylatra van szükség. A kedvezményre jogosultaknak előírt feltétel, hogy a szerződésben szereplő lakcím azonos legyen az igazolványban levő lakcímmel, ugyanakkor a szolgáltatásra járó felmentést a benyújtási kérvény következő hónapjától lehet érvényesíteni. Bővebb információkat a  0367 401 911-es telefonszámon lehet igényelni.

Ehhez kapcsolódó korábbi cikkek/közlemények:

http://www.tega.ro/cikkek/kozlemenyek/uj-dijszabas-bevezetese.html

 

Csatolmányok

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!