Módosult a hulladékelszállítási díjszabás!

  •   2017 Április 03

Cikk neve A 70. év fölötti személyek a jövedelmük függvényében kérhetnek felmentést!

A TEGA R.T. értesíti ügyfeleit, hogy az Öko Sepsi Társulás 1/2017.03.31. Határozata értelmében, 2017 április 1-től módosult a hulladékelszállítási díjszabás!

A sepsiszentgyörgyi természetes személyeknél havonta 9 lej, vidéken 7 lej, jogi személyeknek havonta/ köbméterenként  110,00 lej (az ár tartalmazza az ÁFA értékét is). Az áremelést a hulladékszállítási és lerakási költségek és a minimálbér növekedése indokolja.  

Az új határozat értelmében a 70. életévüket betöltött személyek esetében a jövedelmük függvényében kérhetnek felmentést, vagy kedvezményt. A 800 lej alatti jövedelem esetében díjmentesítést, a 801-1000 értékű nyugdíjaknál 50%-os kedvezményt, az 1001 lejtől kezdődően nem alkalmazható a kedvezmény. Az 1 év alatti gyerekek és a súlyos mozgássérültek fizetésmentesítést kaphatnak. A kedvezményt saját felelősségre írt nyilatkozattal/típuskéréssel (nyomtatvány szerint) igényelhetik az Ág utcai székhelyen, vagy a díjbeszedő ügynökeinknél. A nyilatkozat leadásánál a 70 év fölötti személyek esetében személyazonossági másolat és a legutolsó nyugdíjszelvény másolata szükséges, az 1 év alattiaknál születési bizonyítvány, a mozgáskorlátozottaknak bizonylatra van szükség. A kedvezményre jogosultaknak előírt feltétel, hogy a határozat érvénybe lépésétől számított 30 napon belül kell igényelniük a szolgáltatásra járó felmentést. Az alábbiakban tanulmányozható a szabályzat, ugyanakkor letölthető a nyilatkozat típusnyomtatván is.

Bővebb információkat a  0367-401-911-es telefonszámon lehet igényelni.

Fotó: www.desteptarea.ro

Csatolmányok