Tanácshatározat módosítás

  •   2015 Augusztus 05

Cikk neve A 2015/173. számú Helyi Tanácshatározat módosította a Sepsiszentgyörgy területén érvényes városgazdálkodási szabályzat előírásairól szóló 2013/241. számú tanácshatározatot.

A jóváhagyott módosítások és kiegészítő normák szerint azok a magánszemélyek és  vállalkozások, akik kereskedelmi tevékenységük folytán járdán, parkolókban, játszótereken ügyfeleket szolgálnak ki, kötelesek saját költségükön utcai szemeteseket felszerelni a  tevékenységükből adódó hulladékok begyűjtésére és a tárolóedények rendszeres ürítését kötelesek elvégezni.


A zöldövezet karbantartás fejezetnél bevezették a pénzbeli büntetést, miszerint  azok a lakóközösségek akik nem kötnek keretszerződést a  Helyi Önkormányzattal a zöldövezetek karbantartására, a lakótársulások terhére 1500 és 2500 lej közötti pénzbüntetés szabható ki. Ugyanakkor kiegészítették a köztulajdonban levő zöldövezet karbantartási szerződést, miszerint a helyi önkormányzat jóváhagyásával és engedélyével elvégezhetők a zöld sövények és fák nyesésének munkálatai. A szerződés előírásai szerint a helyi önkormányzat fogja karbantartani és javítani a játszótereket, járdarészeket és a közvilágitást is. A lakótársulások kötelessége a sövények rendszeres vágása, ezek karbantartása az időszaknak megfelelően kell történjen, hogy a járdákon, járdarészeken a sövények magassága ne akadályozza a gyalogosok közlekedését.

 

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!