Téli takarítás

  •   2014 December 05

Cikk neve A köztisztasági részleg ezidáig 200 tonna szilárd csúszásgátló és 50 tonna folyékony CaCl oldatot használt el, a célgépek havazáskor folyamatosan takarítják a nagy mennyiségű havat a város utcáiról és a kijelölt járdarészekről.


A tartós havazás nagyon sok tennivalót igényel nemcsak a TEGA R.T. köztisztasági részleg dolgozói részéről hanem a városlakók, cégek és intézmények részéről is. A nagy mennyiségű hó és a jeges járdarészek megfelelő takarításához csúszásgátló anyag szükséges, ezt a köztisztasági részlegen Energia utca 2 sz. vagy az Ág utca 1 sz. alatt 3,50 lej/kg áron be lehet szerezni. Felhívjuk a városlakók, intézményvezetők és cégvezetők figyelmét, hogy a Sepsiszentgyörgy Helyi Tanács 2013/241 Határozata kötelezővé teszi a tulajdonukban vagy használatukban lévő ingatlanok körüli felületek tisztán tartására, amennyiben ezt nem végzik el pénzbírsággal büntethetőek. Ugyanakkor felhívjuk a lakosságot figyelmét arra is, hogy az eltakarított hómennyiséget nem szabad az úttestre szórni, vagy rakni, ezzel is nagymértékben megnehezítik a járműközlekedést, ugyanakkor  akadályozzák a  célgépek munkáját és munkahatékonyságát is. Az összegyűjtött havat csomókban kell elhelyezni a járda azon részére, ahol nem zavarja a gyalogosok közlekedését.

Felkérjük az autósok figyelmét, hogy mivel nem áll módunkban az úttesteken parkoló autók mellett felgyűlt hótorlaszokat eltakarítani, az autó tulajdonosok hólapát segítségével távolítsák el a személyautók mellet összegyűlt hóbuckákat.
Tekintettel arra, hogy Sepsiszentgyörgyön vannak olyan mellékutcák és utcarészek ahol a nem modernizált útburkolat vagy az éppen zajló munkálatok miatt a hóeke nem tudja biztonságosan végezni a hóeltakarítási munkálatokat, az ott lakó családok türelmét kérjük, ezek megtakarítását az útviszonyok és a munkaterület  miatt csakis napközben és a hóvastagság függvényében végezzük el. Az utcalistát csatolmányként mellékeljük.

Csatolmányok

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!