Új szelektív üveges konténerek

  •   2014 Június 15

Új szelektív üveges konténerek A TEGA R.T. a bukaresti Eco Rom Ambalaje R.T. támogatásával újabb üveg hulladék gyűjtésére alkalamas szelektív konténereket helyezett ki a sepsiszentgyörgyi köztéri gyűjtőpontoknál.

A tömbháznegyedi hulladékgyűjtőknél összesen 32 darab 1,1 m³ űrtartalmú konténer lett elhelyezve, ezáltal két gyűjtőpont kivételével, ahol a helyszűke miatt nem volt lehetséges (V. Goldis utcai parkolónál és a László F. utca – tervezőintézettel szembeni lerakónál) a városban mindenik lakónegyedi lerakópontnál van tárolóedény az üveg hulladékoknak.

Baróton 28 darab üveges konténer került kihelyezésre, a meglévő 12 darab rácsos pillepalack gyűjtőt is újakra cseréltük.

A zöld konténerekbe színes csomagoló üveget (különböző színű és típusú italos üveget, befőttes üveget) gyűjtünk. A tárolóedényekbe tilos a bontásból származó síküveget elhelyezni. Ezeket díjmentesen leadhatják az Energia utca 2 sz. alatti Hulladékudvarban. Tavaly Sepsiszentgyörgyön 186 tonna üveg hulladékot gyűjtöttünk, tonnáját összesen 112 lejes áron értékesítettük.

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!