Újabb sikerek az iskolai szelektív hulladékgyűjtési versenyen

  •   2016 Június 16

Cikk neve Véget ért az iskolákban szervezett “Hulladékgyűjtési bajnokság” című verseny

Február 15 és június 10 között megszervezett  versenyünkre összesen 14  kovászna megyei iskola nevezett be. A program idején három típusú hulladékot gyűjtöttünk, szárazelemet és akkumulátorokat, elektromos és elektronikus hulladékokat és fénycsöveket. A 48 versenyző osztály összesen 13343,21 kg elektromos, 609,52 kg szárazelem és 128,28 kg fénycsövet gyűjtött össze.

A verseny ideje alatt a hulladékokat a szolgáltató az iskolák kérésére az intézményből is elszállította, de ugyanakkor az Energia utcai hulladékudvarban naponta leadhatták a résztvevők az összegyűjtött mennyiségeket.

Idei versenyünk szervezői a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség a Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal, a  CCR Logistics Kft, és a TEGA R.T.

A nyereményeket a  begyűjtött hulladékmennyiségek arányában kapták az osztályok, így a Székely Mikó Kollégiumban a szárazelem és elektromos hulladékok kategóriában két osztály nyert osztálykirándulást, és az első három helyezett sporteszközöket is kapott. A fénycsövek kategóriában a különdíjat a borsonyói iskola osztálya vitte el. Azok az osztályok ahol sikerült legalább 300 kg elektromos hulladékot vagy 20 kg szárazelemet összegyűjteni egyéni ajándékokat kaptak.

A résztvevő iskolák, azon belül az osztályok névsora és a begyűjtött hulladékmennyiségek a mellékletben találhatók.
 

Csatolmányok

Hozzászólások

Legyen ön az első aki megtisztel a véleményével!