Kutyamenhely

Csatlakozzon Ön is az örökbefogadást népszerűsítő facebook csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/menhely/

Július 1-től 5 éves koncessziós szerződéssel átvette a TEGA R.T. a szépmezői kutyamenhelyet,  az új megnevezése “Gazdátlan ebek gondozásával foglalkozó közszolgáltatás”. A telephely feladatait 4 alkalmazott látja el, akiket az előző  alapítványtól  vett át.

Összesen 105 kutyaketrec van, ebből a menhely átadása előtt 50 új ketrecet a polgármesteri hivatal építetett, ahová  140 kutyát  tudnak befogadni. Az elkövetkezendőkben a telepen dolgozó állandó alkalmazottakon kívül a köztisztasági részleg dolgozóit is kiképezik a csatangoló kutyák befogására. A befogást kertreccsapda módszerrel végzik, mivel ez a módszer sokkal egyszerűbb mint az altatólövedékkel történő alkalmazás.

A legfőbb cél az örökbefogadás népszerűsítése  és fontossága, ugyanakkor a környező településekkel való partnerség kialakítása, ami biztosítja a gazdátlan kutyusok  állandó ellátását.

A sepsiszentgyörgyi kóbor kutyákkal kapcsolatos bejelentéseket a 0769065095-ös telefonszámon, vagy a menhely_adapost@tega.ro   igényelhetik.

Látogatási program: hétfőtől péntekig 10-18 óra, szombaton és vasárnap 10-14 óra között.
Térkép
Képek