GYIK

 1. Milyen dokumentum szükséges egy hulladékelszállítási szerződés megkötéséhez?

  A szerződő fél lakcímre szóló személyi igazolvánnyal a TEGA RT. Ág utcai székhelyén, a 4-es irodában (földszint) személyesen tudja megkötni a szerződést. Abban az esetben ha bérlő van, szükséges a bérleti szerződés vagy a tulajdonos adás-vételi lakásszerződés másolata.

 2. Személy módosítás (elköltözött, időszakosan elment,elhúnyt) esetén milyen dokumentumok szükségesek a szerződés módosításához?

  Abban az esetben ha csak személy módosítás történik igazoló akta szükséges, ha elhúnyt személyről van szó, abban az esetben ha a hulladékelszállítási szerződés nem az elhúnyt nevén szerepel, akkor csak egy halotti bizonyítvány másolat szükséges. Ha pedig a szerződő fél az elhunyt személy nevén volt akkor az egyik családtagnak kell átírnia az érvényes személyi igazolvánnyal a szerződést.

 3. Hol található a sepsiszentgyörgyi Hulladékudvar ahová a szelektív hulladékokat le lehet adni?

  Az Energia utca, 2. sz alatt található a sepsiszentgyörgyi Hulladékudvar. Szemerja irányából a Cigaretta utcából megközelíthető. A “Hulladékudvar” jelzésű iránytáblák segíthetnek az eligazodásban. Program: hétfő-vasárnap: 08:00-20:00.

 4. Cégek esetében milyen napokon szállítják el a szelektív hulladékokat?

  Sepsiszentgyörgyön jogi személyektől a szelektív hulladékokat a következő napokon szállítjuk el: kedd és csütörtök – papír; hétfő, szerda és péntek – PET palack; szerda – üveg.

 5. Hogyan igényelhető az építkezésből származó hulladék elszállítása?

  Az építkezésből származó hulladékelszállítást a mellékelt kérés alapján, 4 illetve 7 m³ -es konténereket lehet igényelni, valamint 1 m³-es zsákot az elszállítás napja előtt 24 órával, úgy jogi mint fizikai személyek esetében. Az űrlapot itt találja meg.

 6. Miért nem található kutyapiszkos tasak a kihelyezett tárolókban?

  Kollegáink nap mint nap rendszeresen feltöltik a tárolókat, több esetben sajnos illetéktelen személyek ellopják azokat.