Hulladékelszállítási program

2017 november 1-től úgy Sepsiszentgyörgyön mint a vidéki településeken változik a vegyes háztartási hulledékok és a szelektív hulladékok elszállítási ritmusa.

Az alábbiakban külön ismertetjük azt, hogy hogyan történik a természetes személyek és a jogi személyek esetében az elszállítás. 

Sepsiszentgyörgyi jogi személyeknél:

2017 november 1-től Sepsiszentgyörgyön a vegyes háztartási hulledékok elszállítása a jogi személyektől heti rendszereséggel, vagy esetenként a szerződés értelmében, előzetes igénylés szerint történik. Azoknál a cégeknél, ahol a szerződés meghatározott mennyiségre szól, a szelektíven gyűjtött hulladékokat (műanyag, fém, papír és üveg) kéthetente szállítják, illetve, más esetben, előzetes egyeztetés alapján. A szelektív hulladékok elszállítása a 0267-310123-as telefonszámon igényelhető.

Sepsiszentgyörgyi természetes személyeknél:

2017 november 1-től Sepsiszentgyörgyön, magánházak esetében a háztartási hulladékokat és a szelektív hulladékokat kéthetente szállítják.

A hulladékgyűjtési naptár, a hulladékelszállítási napok szerint, a mellékletben tanulmányozható.

Azokon a napokon, amikor a szolgáltató vegyes, háztartási hulladékot szállít, a tárolóedénybe (kukába) az alábbiakban felsorolt hulladékokat lehet elhelyezni.

A szelektív hulladékokat a szolgáltató által biztosított hulladékzsákba kell elhelyezni. A zsákba a következő szelektív hulladékok, csoportosítva gyűjthetők:

Csatolmányok