MOLOK Termékek

Cégünk, a TEGA KER Kft. a finn Molok felszín alatti hulladékgyűjtő rendszer romániai forgalmazója.


A Molok mélygyűjtésű rendszer a cég alapítójának, Veikko Sallinak innovatív ötletéből alakult ki. Terve egy függőleges szerkezet kialakítása volt, mely lehetővé tette, hogy a tartály kétharmada a föld alatt helyezkedjen el. Ez a leleményes újítás sokkal több előnnyel szolgál a felhasználó számára, mint a hagyományosa hulladékgazdálkodási rendszerek; nagyobb kapacitást, ritkább ürítést, több higiéniát, kényelmesebb használatot, és nagyobb területnyerést.
A Molok a kezdetektől fogva a termékfejlesztés elkötelezettje. Az első Molok tartályokat 15 éve telepítették autópályák mellé, leginkább a parkolókba, és ezek az eredeti hulladékgyűjtők még a mai napig használatban vannak.
Az autópályákhoz hasonlóan a Molok azonnal sikeres lett a külvárosi részeken, és más sűrűbben lakott területeken is. A 90-es évek közepére Finnország sok külvárosi területén megtalálhatóak voltak papír, üveg, és szerves hulladék frakciókkal ellátott gyűjtőszigetek. Lényeges, hogy a lakók már ekkor is előnyben részesítették az új rendszerű tárolókat, mivel felismerték annak állandó és hosszú távú előnyeit, melyeket később számos kutatási eredmény is megerősített.
A Molok mélygyűjtésű rendszereket ma már ismerik a svájci Alpoktól a német vagy francia autópályákon át a burjánzó portugál külvárosokig.
A Molok Ltd nemzetközi céggé nőtte ki magát, és megőrizte vezető szerepét a mélygyűjtésű piacon – emellett vásárlói egyedi igényeiről sem feledkezett meg.
 

Gazdaságos
A Molok mélygyűjtésű rendszerrel csökken a szállítási költség a tartályok nagy kapacitása miatt, valamint a hulladék súlyának mérése is egyszerű és pontos a zsák kiemelésével. A Molok hulladékgyűjtők tartósak, és hosszú életűek; kiugróan jól teljesítenek ott, ahol sok háztartás használja őket egyszerre.

 

 

Helytakarékos. A függőleges kialakításnak köszönhetően ezeknek a hulladékgyűjtőknek 4-5-ször kevesebb helyre van szükségük, mint felszíni, hagyományos társaiknak. A Molok a legszűkösebb helyekre is telepíthető, így helyet spórol játszótereknek, parkolóknak, és egyéb fontos létesítményeknek. Formájából és esztétikus megjelenéséből adódóan bárhová jól illik.

Higénikus. A bedobónyílás fedele könnyű, egyszerű használni, és magától csukódik. Sem a szél, sem az állatok nem férnek hozzá a hulladékhoz, így megvédi attól a környezetét. A kiemelőzsákot alulról lehet kiüríteni, pontosan és precízen: a kialakításnak köszönhetően nem szóródik szét a szemét. A függőleges kialakítás miatt a legrégebbi hulladék mindig legalul van, ahol a föld hűvöse csökkenti a baktériumok szaporodását, és minimalizálja a szagképződést.

Biztonságos. A Molok felszín alatti hulladékgyűjtő rendszernek biztonságos a használata és a karbantartása is. A bedobónyílás zárómechanizmusa növeli a biztonságot, és csökkenti a felgyulladás veszélyét. Az ürítési folyamat biztonságos, és nem rejt olyan veszélyeket, mint a nehéz fém fedél, éles sarkok, kiszámíthatatlanul, rosszul működő kerekek, csúszós vagy fertőzésveszélyes csöpögés, vagy nem látható korlátok, palánkok.

 

MolokClassic™

300 L 

 600 mm

   

800 L

750 mm

   

1,3 m³

900 mm

   

3,0 m³

1300 mm

   

5,0 m³

1700 mm

   

Fedő
A fedő egy polietilénből készült kemény de könnyű szerkezet, mely pontosan illeszkedik a többi részhez, a beöntő nyílás fedele zárható és könnyen kezelhető. Többféle méretű nyílással rendelhető, 350, 500 és 600 mm változatban.

Külső tartály
A külső tartály szintén polietilén anyagból van öntve, rotációs eljárással, jellemzően úgy, hogy 2/3 rész a föld alatt, 1/3 rész a föld felett helyeszkedik el, ez utóbbi külső díszítő elemmel van ellátva.


Belső tartáy
A belső, kiemelhető tartály, mely a hulladékot tartalmazza, egy polipropilénből gyártott kétrétegű zsák, felső peremén alumínium gyűrűvel megerősítve. Ürítése az alján történik, egy szorító kötél kioldásával, miután egy emelő szerkezettel az egész zsákot kiemeltük fedőstől  a külső tartályból.
 

 

     Alumínium szelvény

Festett alumínium

Impregnált fa

Festett alumínium

Újrahasznosított műanyag

Hőkezelt fa

 

BioSystem™

A Molok BioSystem egy gazdaságos és higiénikus renszer a lebomló hulladékok gyűjtésére. Lényegében ez egy különlegesebb, merev  belső tartály, mely az 1,3 m3-es vagy a 800 literes Molok Classic külső tartályában van elhelyezve. A rendszernek külön folyadékgyűjtő tartálya van,  amibe egy elválasztó, perforált lemezen keresztűl  átfolyik a hulladékból származó folyadék.  Ez a folyadék egyszerre ürítődik a többi hulladékkal. Lebomló tasakok használatával a tartály belseje könnyen tisztán tartható. A rendszer fokozottan gazdaságos amennyiben főleg vendéglátó ipari egységek, lakóparkok, tömbháznegyedek közelében vannak elhelyezve, illetve bárhol ahol a lebomló hulladék nagyobb mennyisében fordul elő.  A hulladékgyűjtő személyzet is értékeli ezen rendszereket, hiszen gyorsan, könnyen üríthetőek, továbbá tiszták és biztonságosak.
 

Műszaki adatok:

Teljes magasság 2700 mm, amiből 1500 mm besüllyesztve.

Precízen öntött darabok, melyek kitűnően illeszkednek.

Díszítő külső burkolatok számos választéka kapható.

BioSystem 1300/800
Külső átmérő 900 mm
Térfogata 750 l, a folyadéktartály 50 l
BioSystem 800/500
Külső átmérő 750 mm
Térfogata 500 l

 

 

 

Molok Global Standard™

A Molok Global Standard a Molok termékek legújabb generációja.

A következő újdonságokat tartalmazza:
*Újabb, változatosabb fedő formák
*Kérésre második beöntő nyílás a fedőkön
*A beöntő nyílások sokféle formája
*A külső dizájn személyesíthetősége felíratokkal, öntapadós anyagokkal, reklámokkal
*Egyszerű műanyag, olcsóbb külső borítás.

Műszaki jellemzők:
Térfogata 3 m3, széllessége 114o mm, összmagassága 265o mm, ebből 17oo mm a föld alatt.

 

CityScape™

A City Scape a finn Molok cég által kifejlesztett mélygyûjtõ rendszer alapján mû ödik és a modern városi környezetbe simul. Az átfogó tervezéssel megváltoztattuk a gyûjtõ formáját, méretét, és alapanyagát, hogy ezzel még jobban szolgálja a korszerû hulladékkezelés céljait a városi környezetben. - A keresztmetszete ovális (hasznos keresztmetszet: 500 x 750mm) - Kapacitása 500 liter - Teljes magassága 2000 mm, melybõl egy méter a föld alatt van. - Bedobónyílás mindkét oldalon - Számos dekoratív burkolási lehetõség - Zárható ürítõfedél - A hengeres testtel egybeöntött perem növeli a gyûjtõ stabilitását.