Pregătiți pentru iarnă!

  •   2016 10 Noiembrie

Cikk neve Odată cu schimbarea vremii, la începutul sezonului rece SC TEGA S.A din Sfântu Gheorghe s-a pregătit pentru lucrările de iarnă și eventuale ninsori.

Lucrările de curățare a zăpezii sunt efectuate cu 4 utilaje de împrăștiere material solid, 2 utilaje pentru clorură de calciu, 8 pluguri de zăpadă și 8 utilaje de curățare trotuare. În prezent avem la dispoziție 200 tone de material solid și 90 tone de soluție lichidă.

Echipa de intervenție din cadrul secției operaționale de salubritate lucrează cu echipă formată din 60 angajați pentru efectuarea serviciilor de  curățare a străzilor și trotuarelor.                                                                                                                        
 Ninsorile persistente solicită foarte mult efort din partea angajaților SC TEGA S.A, dar și contribuția locuitorilor orașului, precum și al instituțiilor și firmelor din municipiu. Pentru prevenirea și menținerea curățeniei în trotuarele și suprafețele din jurul imobilelor este necesară aplicarea materialelor antiderapante care se pot achiziționa la prețul de 3,50 lei/kg la caseria societății din strada Crângului nr. 1 sau la sediul din str. Energiei nr. 2. Rugăm toți locuitorii orașului, conducerea instituțiilor și firmelor din oraș că pe baza HCL 241/2013, 64/2014, 173/2015 să respecte  obligația de menținere a curățeniei în jurul imobilului deținute sau primite în folosință. În cazul în care nu efectuează aceste obligații pot fi sancționați cu amendă.  Totodată rugăm locatarii imobilelor să nu depoziteze cantitățile de zăpadă curățate de pe trotuare în străzile de circulație, pentru că astfel îngreunează circulația precum și eficiența de lucru al autovehiculelor și utilajelor de intervenție. Zăpada curățată trebuie depusă în partea trotuarului unde nu afectează circulația pietonală.

Având în vedere faptul că în Sfântu Gheorghe, există străzi laterale și secțiuni de străzi în care plugul de zăpadă nu poate efectua înlăturarea zăpezii  din cauza condițiilor de drum și zonei de lucru. Curățarea lor se va face numai în timpul zilei și în funcție de grosimei zăpezii. Solicităm răbdarea utilizatorilor, care locuiesc în zonele menționate. Lista străzilor puteți descărca accesând linkul http://www.tega.ro/files/pages/Curatarea%20strazilor.jpg

Comentarii

Fiți primul care comentează!