Se modifică tarifele serviciului de salubrizare

  •   2016 10 Februarie

Cikk neve Ca urmare a Hotărârii Asociaţiei Eco Sepsi nr.1/01.02.2016, începând cu data de 1 ianuarie 2016 se modifică tariful pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere

La persoanele fizice în Sfântu Gheorghe tariful este de 8 lei/persoană/lună, în mediu rural 6,50 lei persoană/lună, iar la persoanele juridice preţul este de 92,00 lei/mc/lună cu 20% TVA inclus. Costurile de transport şi depozitare deşeuri, precum şi majorarea salariului minim pe economie reprezintă factori care au determinat nevoia majorării tarifului de salubrizare. După închiderea depozitului de deşeuri din Sfântu Gheorghe cantităţile de deşeuri menajere sunt transportate la Braşov,  iar după deschiderea depozitului ecologic de la Leţ,  deşeurile menajere vor fi transportate acolo, ceea ce constituie costuri suplimentare care vor fi suportate de operatorul de salubritate.

Aşa cum s-a procedat şi în anii precedenţi, există posibilitatea de plată în avans al facturilor de salubrizare, pentru întreg anul reducerea este de 10 %, pentru jumătate de an 5%. Plata anticipată se poate solicita până la sfârşitul lunii martie prin agentul încasator sau la caseria societăţii din str. Crângului (program de  luni-vineri între orele 8.30-16.30).

Noul regulament, prevede exceptarea de plată pentru clienţii cu contract de salubrizare. Persoanele peste 70 ani, copii sub un an şi persoanele cu handicap grav pot solicita scutirea de la plata serviciului. Scutirea de plată se pot solicita cu cererea tip prin agentul încasator. La depunerea cererilor pentru persoanele peste 70 ani este necesară copia cardului (buletinului) de identitate, la copii sub un an – copia certificatului de naştere, iar la persoanele cu dizabilităţi copia certificatului. Exceptarea de la plata tarifului se acordă numai în cazul contractului de la domiciliu, în baza actului de identitate, începând cu luna următoare depunerii cererii de scutire. Informaţii suplimentare se pot obţine la nr. de  telefon 0367-401911.

Publicaţii anterioare referitoare la modificarea tarifului de salubrizare:

http://www.tega.ro/ro/articole/comunicate/s-c-tega-s-a-initiaza-introducerea-de-noi-tarife.html

 

Atașamente

Comentarii

Fiți primul care comentează!