Curățenie de iarnă

Rezultatele lucrărilor de curățare a zăpezii

Lucrările de curățare a zăpezii s-a efectuat cu 4 utilaje de împrăștiere material solid, 2 utilaje pentru clorură de calciu, 8 pluguri de zăpadă și 8 utilaje de curățare trotuare. Echipa de intervenție din cadrul secției operaționale de salubritate a lucrat cu echipă formată din 60 angajați pentru efectuarea serviciilor de  curățare a străzilor și trotuarelor. Având în vedere că iarna asta a fost mult mai geroasă, cu cantități mari de zăpadă, pentru curățarea suparețelor s-a utilizat cantități mai mari de materiale antiderapante. În total s-a împrăștiat 1350 tone de material solid și 330 tone de soluție lichidă. În perioada iernii în 57 de zile s-a înregistrat temperaturi sub 0 grade, solicitând mai multe intervenții din partea echipajului, numărul intervențiilor fiind aproape dublu, 40 la număr, față de anul trecut, când  s-a înregistrat 21 de intervenții.                                                                                                                     
Ninsorile persistente solicită foarte mult efort din partea angajaților SC TEGA S.A, dar și contribuția locuitorilor orașului, precum și al instituțiilor și firmelor din municipiu. Pentru prevenirea și menținerea curățeniei în trotuarele și suprafețele din jurul imobilelor este necesară aplicarea materialelor antiderapante. În perioada noiembrie 2016-februarie 2017 locuitorii municipiului au achiziționat 3000 kg de materiale antiderapante. Cumpărarea materialelor menționate s-a efectuat la prețul de 3,50 lei/kg la caseria societății din strada Crângului nr. 1 sau la sediul din str. Energiei nr. 2.

Având în vedere faptul că în Sfântu Gheorghe, există străzi laterale și secțiuni de străzi în care plugul de zăpadă nu poate efectua înlăturarea zăpezii  din cauza condițiilor de drum și zonei de lucru,curățarea lor se va face numai în timpul zilei și în funcție de grosimei zăpezii. Solicităm răbdarea utilizatorilor, care locuiesc în zonele menționate. Lista străzilor sunt incluse în atașament.

Atașamente