Produse MOLOK

Societatea noastră, TEGA KER Srl. este distribuitor autorizat al sistemelor semiîngropate Molok de colectare a deșeurilor în România.

Sistemul semiîngropat Molok este rezultatul ideei inovatoare a Dl-lui Veikko Salli, fondatorul acestei întreprinderi. Ideea a fost de a produce un recipient perpendicular alungit, cu două/treimi din dimensiune îngropat în pământ. Această inovație prezintă multe avantaje față de sistemele clasice de colectare, cum ar fi: o capacitate mult mai mare, golire mai rară, igienă sporită și economisire de spațiu.

Conducerea întreprinderii Molok a fost totdeauna un adept al perfecționării permanente a produselor. Primele recipiente au fost montate în urmă cu 15 ani, în general în parcările pe lânga autostrăzi, aceste sisteme fiind funționale și în ziua de astăzi.

De asemenea, sistemele Molok s-au răspândit rapid și în periferiile orașelor, mai ales în cartierele de locuit, precum și în locurile dens populate. Încă din jumătatea aniilor 9o, în Finnlanda apar în periferii ca niște insule, sistemele de colectare selectivă pentru hârtie, sticlă și deșeuri organice. Din fericire, populația a recunoscut rapid avantajele pe termen scurt si lung al acestui mod de colectare, avantaje dovedite ulterior și prin metode științifice.

Sistemul semiîngropat Molok este acum cunoscut în toată lumea, de la Alpii elvețieni, la autostrăziile din Franța și Germania, până în periferiile orașelor din Portugalia. De asemenea produsele ajung și  în Asia, Africa și America.

Molok Ltd cu timpul a devenit o firmă recunoscută pe piața internațională, și-a păstrat poziția de conducere pe acest segment de piață, dar pe lângă acest fapt, nu a uitat să deservească nici cerințele mai speciale, unice a clienților.

 

Economic financiar. Cu sistemul Molok scade preţul colectării din cauza capacităţii mari a recipienţilor precum şi posibilitatea manipulării de către un singur om (şofer), totodată prin ridicarea sacului, măsurarea greutăţii deşeurilor devine mult mai accesibilă şi precisă. Sistemele Molok sunt durabile şi deosebit de eficiente în cartiere de locuinţe.

 

Economic în spaţiu. Datorită formei unice precum şi a faptului ca 2/3 a recipientului se află îngropat în pământ, se produce o economisire de spaţiu mare, de cca. 4-5 ori faţă de cele clasice de suprafaţa, iar prin această economisire, spaţiile rămase  pot fi  folosite pentru alte scopuri, cum ar fi de exemplu, terenuri  de joacă, parcări, etc. Forma şi aspectul estetic îl recomandă pentru orice împrejurare.

Igienic. Capacul recipientului este uşor de folosit, se închide singur, iar cu o folosire atenta împrejurimea rămâne curată. Sacul cu deşeuri se goleşte în partea de jos, sigur, igienic. Datorită formei,  deşeurile mai vechi se depozitează  întotdeauna în partea mai joasă a sacului, unde din cauza temperaturii mai scăzute procesul de fermentare este mai lentă, minimalizând apariţia mirosurilor specifice.

Siguranţă. Folosirea şi întreţinerea recipientului  Molok este foarte uşoară şi în siguranţa, capacul fiind asigurat cu sistem de închidere, ceea ce reduce pericolul de autoaprindere şi de scotocire. Golirea se face tot în siguranţă, sistemul fiind fără capace metalice grele, colţuri tăioase, roţi înţepenite, scurgei de lichide periculoase.

 

MolokClassic™

300 L 

 600 mm

Parcuri, plaje, terenuri de golf, locuri de odihnă   

Gunoi menajer

800 L

750 mm

Parcuri, plaje, terenuri de golf, locuri de odihnă

Gunoi menajer

1,3 m³

900 mm

Parcuri, plaje, locuinţe, reciclare

deşeuri mixte, organice, sticlă

3,0 m³

1300 mm

 Locuinţe, depozite reciclare

deşeuri mixte, hârtie, carton, sticlă

5,0 m³

1700 mm

 Locuinţe, depozite reciclare

deşeuri mixte, hârtie,carton

Capacul
Fabricat din polietilenă, robust dar uşor la greutate, capacul rămâne închis ferm fiind uşor de deschis. Orificiul de introducere a gunoiului are dimensiunile de 350, 500 şi 600 mm.

 

Carcasa
Carcasa fabricată din polietilenă este complet etan. Partea supraterană are o înălţime  aproximativă de 1,1 metri deasupra la nivelul solului.

 

Sacul de încărcare

Sacul este fabricat dintr-un material textil puternic şi este dublu stratificat. Fixat pe poziţie cu ajutorul unui inel de metal la partea de sus a containerului, sacul atârnă liber în recipient. Acesta este golit prin ridicarea din container şi eliberat cu ajutorul  mecanismului situat în partea de jos a sacului.

 

Carcasa /cadrul containerului

Carcasă din aluminiu

Carcasă din aluminiu vopsit

Cadru din lemn impregnat sub presiune

Cadru din lemn vopsit

Cadru din plastic reciclat verde

Cadru din lemn compozit

 

BioSystem™

BioSystem Molok este igienic și reprezintă o metodă eficientă de colectare a deșeurilor organice. Acesta este instalat în interiorul unui container Molok de1,3 m³ (sistem bio 1300/800) sau 800 litri (sistem bio 800/500).

BioSystem  are un recipient separat pentru lichide, în care lichidul care provine din deșeuri organice scurge printr-o placă perforată.

Lichidul va fi golit în același timp ca și containerul de deșeuri. Utilizarea unei pungi compostabile în containerul BioSystem menține sistemul curat.

BioSystem poate fi folosit pentru colectarea deșeurilor organice de la restaurante, cartiere rezidențiale  sau oriunde, unde este necesară colectarea deşeurilor organice.

Personalul de colectare va aprecia, de asemenea, metoda de golire rapidă și ușoară a BioSystem-ului Molok, care este mult mai sigur și mai curat decât alte sisteme.

Date tehnice:

 • Înălțimea totală 2700 mm, din care 1500 mm este îngropat în pământ
 • Piese turnate cu precizie
 • O mare diversitate de carcase estetice

Biosistemul 1300/800

 • Diametrul exterior 900 mm
 • Capacitate 750 litri și recipient pentru lichide de 50 de litri

Biosistemul 800/500

 • Diametrul exterior 750 mm
 • Capacitate de 500 litri

 

Molok Global Standard™

Molok Global Standard înseamnă noua generaţie al produselor Molok Deep Collection®

-Forme noi pentru capace

-Opţional al doilea orificiu de încărcare pe capace

-Diferite forme pentru orificiul de încărcare

-Design uşor de modificat cu înscripţii, reclame, autocolante

-Carcasă simplă

Informaţii tehnice:

Capacitate 3 m³, lăţime 1140 mm, înălţime 2650 mm din care 1700 mm îngropat în pământ.

Forme posibile ale capacului

 

CityScape™

 

Coş de gunoi pentru parcuri și străzi ale mediului de oraș modern.

Cityscape este bazat pe principiile Molok de colectare subterana și este proiectat pentru a se potrivi mediului urban modern. Proiectul de ansamblu, inclusiv forma și dimensiunea și materiale de construcții a fost proiectat pentru a oferi capacitate superioara de manipulare a deșeurilor în mediul orașului.


Date tehnice:

 • Dimensiuni 500 x 750 mm
 • Capacitate de 500 de litri
 • Înălțime totală 2000 mm, din care un metru este îngropat în pământ
 • Deschidere pe ambele părți
 • Capac golire prevăzut cu încuietoare
 • Flanșă turnată în containere pentru a asigura stabilitatea

Principiul de funcţionare ale containerelor Molok semi-îngropate

Video: