Virágkiállítás

flower-fair

A TEGA Rt. szervezésében, és a Gardenline Kft. kezdeményezésére 2016. júniusától kezdődően minden évben megszervezésre kerül a Kertészeti és virágkiállítás Sepsiszentgyörgy főterén. A kiállításon leginkább helyi termelők vesznek részt.

Az érdeklődők, termelői áron vásárolhatnak a színpompás virágok sokaságából. A petúniák, muskátlik, dáliák mellett verbénát, lobéliát, kék bojtocskát, paprikavirágot, záporvirágot kínáltak, ám több sátornál pistike, mézvirág, bakopa, bársonyvirág, cserjés margaréta, jégvirág, porcsinrózsa is kapható.

A szobanövények, díszcserjék és díszfák sokasága mellett begónia-, kardvirág-, liliom- nárcisz- és tubarózsa gumókat, sziklakertek kialakításához megfelelő növényeket, pozsgásokat is be lehet beszerezni.

Gyümölcsfacsemeték, alma, körte, szilva, ribizli-, málna- és egresbokrok, fűszernövények, különböző palánták egyaránt kaphatóak, ezenkívül választhatnak a magnóliák, leanderek, klemátiszt és rózsatövek között is.

A virágok mellett kertészeti cikkeket, szerszámokat, fűnyírókat, virágföldet és kaspókat is beszerezhetnek a növénykedvelők. Bővebb információk a 0367 401 911-es telefonszámon igényelhetőek.

Fotógaléria

Fotók: Kristó-Gothárd Hunor