Nőtt a hulladék mennyisége

2020. július 7., 14:14

Elkészült a TEGA félévi jelentése: a köztisztasági vállalat statisztikái szerint a fél év alatt összegyűjtött hulladék mennyisége 609 tonnával nőtt.

„Az, hogy a tavalyi 18 559 tonna hulladékhoz képest idén 19 168 tonnát szállítottunk, nagyon egyértelmű jelzés arra, hogy nő a hulladék mennyisége. Következtetéseket egyelőre korai lenne levonni, de figyelembe véve, hogy a Covid 19 terjedését megelőző intézkedések miatt zárva tartott, illetve ma is zárva tart több vendéglátóipari egység, mindenképp elgondolkoztató, mert logikusan a mennyiség csökkenését kellett volna eredményezze. Ami viszont a hulladék mennyiség emelkedését indokolja, az, hogy a bezártság alatt az emberek nekiálltak takarítani otthonaikban. Hogy mire számíthatunk a továbbiakban, azt most még nehéz lenne megmondani” – fogalmazott Máthé László a TEGA igazgatója.

Jó jel azonban, hogy a szelektíven gyűjtött hulladék mennyisége is nőtt: a tavaly első félévben az újrahasznosítható hulladékok összmennyisége 4 708 tonnára rúgott, idén azonban 470 tonnával több: összesen 5 178 tonnát tesz ki. A statisztika szerint tehát a begyűjtött hulladék 27%-a kerül újrahasznosításra.

Fotógaléria