Sajtószemle

2021

5
Feb

Termelői vásár a főtéren

Hosszú szünet után ismét lesz termelői és kézművesvásár a hétvégén Sepsiszentgyörgy főterén, miután a Tega Rt. megkapta az ehhez szükséges engedélyt.

4
Feb

Külön kell gyűjteni a lebomló hulladékot

Mivel ez év elejétől hatályba lépett az a jogszabály, mely kötelezi a városlakókat a háromirányú hulladékgyűjtésre, azaz az újrahasznosítható anyagok (üveg, fém, papír, műanyag), a szerves anyagok, valamint a vegyes hulladék szétválasztására, a Tega Rt. Barót esetében is új szabályokat vezet be.

3
Feb

Márciustól Barótról is külön szállítják a lebomló hulladékot

Baróton is tervezik a lebomló hulladék külön gyűjtését és szállítását, hogy eleget tegyenek a törvényes kötelezettségnek.

20
Jan

Drágulnak a temetői szolgáltatások

Új árakat szabott a köztemetőben Sepsiszentgyörgy önkormányzata, és módosított a szabályozáson is. A vonatkozó határozatot Tóth-Birtan Csaba alpolgármester terjesztette elő a legutóbbi tanácsülésen, és egyhangúlag elfogadták.

20
Jan

Sepsiszentgyörgy az elsők között az országban

El akarták kerülni, hogy hideg zuhanyként érje az embereket az a pillanat, amikor kötelezővé válik a biológiailag lebomló hulladékok szelektív gyűjtése, ezért már 2019-től megtették az első lépéseket a rendszer kiépítésére, és a tapasztalat azt mutatja, a lakosság részéről is kedvező volt a fogadtatás – nyilatkozta Máthé László, a Tega részvénytársaság vezetője.

2020

4
Már

Megéri-e szemetet szedni?

A mindent elöntő szemétről tartott beszélgetést a múlt héten a Teinben Toró Attila fotós és Bagoly Levente kerékpáros, mindketten természetvédő aktivisták, akik a Honvéd-kút melletti élőhely megmentéséért, az oda tervezett Családi kalandpark elköltöztetéséért több akciót is szerveztek. Akcióik nagy szimpátiának örvendtek és csatlakoztak hozzájuk mások is, akiknek a környék tisztaságára volt nagy gondja.

11
Jan

Kedvezményt ad a Tega Rt.

Kedvezményben részesülnek azok az ügyfelek, akik április végéig törlesztik a hulladékszállítási díjat – tájékoztatott közleményében a Tega Rt. egész éves befizetéskor 10, fél évre szóló törlesztéskor pedig 5 százalék az engedmény.

6
Jan

Nő a szemétdíj

Sepsiszentgyörgy is jóváhagyta a múlt évi utolsó városi képviselőtestületi ülésen, hogy a köztisztasági vállalat, a Tega Rt. egy lejjel növelje a hulladékelszállítási díjat január elsejétől.

2019

3
Dec

Készen állnak a havazásra

Akár ma éjjel is lehavazhat, a Tega Rt. köztisztasági vállalat készen áll a télre – mondta Máthé László igazgató. A szóráshoz szükséges eszközök készen állnak, embereik pedig szintén, így nem éri meglepetésként őket az első hó.

9
Okt

Még több tömbházból szállítanak bio hulladékot

Bővíti a lebomló anyagok szállítását a TEGA Sepsiszentgyörgyön: tájékoztat Máthé László igazgató. A köztisztasági vállalat korábban a Szemerja környéki tömbházakban indította el a lebomló hulladékok szállítását.

2
Aug

Közkedveltté vált a hagyományos termékvásár

Mintegy félszáz erdélyi és székelyföldi termelő, illetve kézműves hozza el portékáit augusztus első hétvégéjén Sepsiszentgyörgy főterére a népszerű hagyományos vásárra. Az első alkalommal 2013 júniusában megszervezett rendezvény célja az volt, hogy a helyi termelők, kézművesek bemutatkozhassanak – azóta töretlen az igény a vásárlók részéről.

9
Júl

Mi a titka annak, hogy Kovászna megyében működik a szelektív hulladékgyűjtés?

Számos bírálat éri a háromszéki hulladékbegyűjtéssel foglalkozó szolgáltatókat, sok esetben jogosan, mert a rendszer valóban korrekciókra szorul. De úgy tűnik, legalább valamennyire működik.

27
Jún

Külön gyűjtik a szerves hulladékot

Ezentúl háromfelé kell válogatnunk háztartási szemetünket, az újrahasznosított és a vegyes hulladék mellett külön kell gyűjtenünk a szerves maradékokat. Egyelőre kísérleti jelleggel, a Szemerja negyedben vezetik be az új rendszert.

10
Május

Virágvarázs a főtéren

Virágok százai, cserjék, számtalan dísz- és fűszernövény díszíti péntek reggel óta a megyeszékhely főterét, mely ötödik alkalommal fogadja be a Tega Rt. és a GardenLine Kft. által kezdeményezett Sepsiflora kertészeti és virágkiállítást. A rendezvénnyel egy időben vasárnapig hagyományos termékvásár is várják a látogatókat a korzón.

13
Május

Virágvásár ötödször

Sok jó ember megfordult a hétvégén Sepsiszentgyörgy főterén. Ugye, aki szereti a virágot, … Az esős, borús idő ellenére már pénteken sok volt a szemlélődő, akik szerették a virágot nézegetni, de megvenni is, ablakukban, kertjükben, teraszukon ápolni, körülrajongani, aztán meg olyanok is, akikben a szándék megvolt, de valamiért nem sikerült a kivitelezés, és újra nekiveselkednének. Tizennyolc termelő hozta el díszcserjéit, egynyári és évelő virágjait, sziklakertbe való növénykéit, fűszernövényeit az 5. főtéri Sepsiflora-kiállításra.

17
Ápr

Háromszék jól teljesít

Jelentős javulást jegyzett a szelektív hulladékgyűjtésben az idei első negyedévben a tavalyi év azonos időszakához képest a sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat, a Tega Rt. az Öko Sepsi társuláshoz tartozó településeken – derült ki a negyedéves adatokat ismertető tájékoztatón.

10
Ápr

Sikeres üveggyűjtés

Összesen több mint 35 tonna üveget sikerült összegyűjteni a hétvégi kétnapos, hat helyszínen megszervezett sepsiszentgyörgyi akció során a Tega Rt.-nek – számolt be a köztisztasági vállalat vezetősége. Az újabb gyűjtés, mely a már megszokott szabály szerint zajlott (öt kilogramm öblös üveg után fél liter sör járt), a cég tavaszi lomtalanításának része, melyet március 18-án indítottak az Olt mente településein: Bodokon, Gidófalván, Illyefalván, Kökösben, Málnáson, Mikóújfaluban, Sepsibükszádon, majd kiterjesztették Árapatakra, Árkosra és Sepsikőröspatakra.

10
Ápr

Egyre több szelektív hulladékot gyűjt össze a TEGA Kovászna megyében

Lényegesen több szelektív hulladékot gyűjtött a TEGA 2019 első negyedévében, mint a tavaly, a költségek azonban ennek ellenére nőttek és nőni is fognak – összegezte Máthé László igazgató az év első három hónapját.

11
Feb

Új tetőt kapott a sepsiszentgyörgyi zöldségpiac

Újrafedték a sepsiszentgyörgyi zöldségpiacot – tájékoztat Máthé László a TEGA igazgatója. A piacot a köztisztasági vállalat gondozza, így a hasonló beruházások is a céget terhelik, írja a TEGA sajtóirodájának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye. - a Transindex.ro portálról

14
Jan

Fehérből fekete utakat „varázsolni”

– Amíg kitartón havazik, illetve mínusz 7-8 Celsius-fokra süllyed a hőmérő, nehéz „fekete utat” varázsolni, de ahogy eláll a havazás, a csúszásgátló anyag is jobban hat – magyarázta Máthé László, a Tega Rt. vezetője.

14
Jan

Röviden

A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat alkalmazottjai két váltásban, délelőtt és délután is gyűjtik a díszeiktől megfosztott, kukák mellé kidobott fenyőcsonkokat.

11
Jan

Havas utak, nehézkes forgalom

Valódi tél köszöntött péntek reggel Háromszékre, a bőséges havazásnak pedig leginkább a gyermekek, a téli sportok szerelmesei örülhetnek. A gyalogosok, a gépkocsivezetők dolgát kissé megnehezítette a kitartó havazás, bár fennakadást délig nem jeleztek megyénk útjain. A Háromszéket átszelő országos besorolású utakon már csütörtök délutántól szórták a csúszásgátlót és ugyanaznap este Sepsiszentgyörgyön is megkezdték a hótalanítást.

2018

26
Okt

„Elméletileg” jöhet a havazás

Idén sem éri meglepetésként az első kiadós havazás a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetőségét, hiszen már jelentős mennyiségű csúszásgátlót beszereztek, illetve megejtették a szükséges előkészületeket, tájékoztatott Máthé László, a vállalat vezetője. A Tega Rt. már beszerezte, és a telephelyen tárolja az idén felhasználandó 600 tonnányi csúszásgátlót.

15
Jún

Fejlődik a TEGA

A TEGA munkája akkor látszik a leginkább, ha nem dolgozik – mondta Antal Árpád. A sepsiszentgyörgyi polgármester a köztisztasági vállalat volt és jelenlegi igazgatójával a vállalat székhelyén tartott sajtóértekezletet.