Revista presei

2021

29
Apr

Uleiul folosit va fi colectat separat la fiecare punct de colectare a deşeurilor din Sfântu Gheorghe

Operatorul regional de salubritate Tega va introduce, începând din luna mai, recipiente pentru colectarea uleiului uzat de la populaţie în punctele de colectare a deşeurilor menajere din municipiul Sfântu Gheorghe.

2020

13
Iul

Saci separaţi pentru colectarea sticlei

De la începutul lunii august, TEGA va colecta deșeurile selective din casele particulare în doi saci: cu această schimbare va fi pus în practică un nou standard UE.

1
Mar

Al șaptelea coș de gunoi semiîngropat incendiat!

De data aceasta, un coş de gunoi semiîngropat a devenit inutilizabil pe strada Oltului din Sfântu Gheorghe, după ce persoane încă necunoscute au aruncat obiecte aprinse înăuntru.

21
Ian

Iluminare LED în Piaţa Agroalimentară din Sfântu Gheorghe

TEGA S.A., societatea care administrează Piaţa Agroalimentară din Sfântu Gheorghe, a anunţat într-o postare pe pagina de Facebook că au fost montate becuri LED în Piaţă.

11
Ian

Taxa de salubritate în Sfântu Gheorghe, majorată cu 1 leu; autorităţile oferă scutiri şi reduceri pentru pensionari

Taxa de salubritate a crescut în acest an cu 1 leu pentru cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe, ca urmare a majorării contribuţiei pentru economia circulară de la 30 de lei la 80 de lei/tona de deşeuri depozitate, dar pensionarii şi persoanele care predau materiale reciclabile pot beneficia de reduceri semnificative.

2019

8
Oct

Trei câini de la Adăpostul din Câmpu Frumos și-au găsit stăpân după Ziua porților deschise

Trei câini și-au găsit familii noi după Ziua porților deschise, organizată la sfârșitul săptămânii trecute de TEGA și Asociația pentru Câini fără Stăpâni AMY, la Adăpostul de la Câmpu Frumos. Potrivit organizatorilor, în ciuda vremii nefavorabile evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind prezente aproximativ 60 de persoane.

27
Sep

Noi concursuri de colectare hârtie, carton și deșeuri electrice pentru școli și grădinițe

Având în vedere succesul edițiilor anterioare, TEGA S.A. lansează pe 1 octombrie a treia ediție a Concursului de colectare selectivă a deșeurilor din hârtie și carton.

26
Iun

Începe colectarea deșeurilor biodegradabile la blocurile din Sfântu Gheorghe

Prin tratatul de aderare, Uniunea Europeană impune ca până în anul 2020, cel puțin 50% din cuantumul total al deșeurilor să fie reciclate. În acest sens, din luna iulie se extinde programul colectării deșeurilor biodegradabile și în anumite zone cu blocuri din Sfântu Gheorghe.

25
Iun

Deșeurile biodegradabile vor fi colectate și la blocuri

Locatarii de la blocurile situate pe câteva dintre străzile din municipiu vor primi în curând noile recipiente de culoare gri care vor servi la colectare deșeurilor biodegradabile. Conducerea companiei de salubritate spune că acest demers este un program-pilot prin care dorește să monitorizeze în ce măsură locatarii de la blocuri se vor adapta acestei schimbări.

21
Iun

TEGA începe distribuirea recipientelor pentru deșeuri biodegradabile la blocurile din Sfântu Gheorghe

Într-o postare pe pagina de Facebook, dar şi prin anunţuri lipite la intrarea în scările de bloc, TEGA anunţă că în curând locuitorii din Sfântu Gheorghe vor putea să preia în mod gratuit noile recipiente de culoare gri care vor servi la colectarea deșeurilor biodegradabile.

10
Mai

Expoziţie de flori, arbori, arbuşti ornamentali și Târgul producătorilor și meșteșugarilor

La Sfântu Gheorghe are loc începând de astăzi și până duminică, Expoziţia de flori și grădinărit „Sepsiflora”, care va transforma centrul oraşului într-un „rai” al florilor precum și un Târg al producătorilor și meșteșugarilor

10
Apr

37%, cea mai ridicată rată de colectare selectivă la Tega

În perioada ianuarie-martie 2019 s-au colectat selectiv cu 300 de tone de deșeuri mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut

11
Feb

Acoperişul pieţei agroalimentare din Sfântu Gheorghe a fost schimbat în întregime

TEGA ne informează că acoperișul pieței agroalimentare din Sfântu Gheorghe, care se află în administrarea societății, a fost schimbat în întregime. Lucrările au început în decembrie 2018 și au fost încheiate la începutul lunii februarie.

8
Feb

Tega: Reducerile pentru colectarea selectivă nu se aplică și la blocuri

La începutul anului, cea mai mare companie de salubritate din județul Covasna, Tega, anunța reduceri la facturi pentru persoanele care colectează selectiv deșeurile, fie din mediul urban, fie din rural.

14
Ian

Reduceri la taxa de salubritate pentru persoanele care colectează selectiv deşeurile menajere

Societatea de salubritate Tega a anunţat că începând din acest an va acorda reduceri semnificative cetăţenilor care colectează selectiv deşeurile menajere.

2018

14
Iun

Municipiul Sfântu Gheorghe a atins cota de 37% la colectarea selectivă a deşeurilor menajere

Municipiul Sfântu Gheorghe a atins cota de 37% la colectarea selectivă a deşeurilor menajere, iar autorităţile locale sunt optimiste în ce priveşte depăşirea pragului de 50% până în 2020, stabilit de Parlamentul European. Potrivit autorităţilor locale, creşterea a fost „spectaculoasă”, de la 17% în primele cinci luni ale anului 2017, la 37% în perioada similară a acestui an.