Hírek - közlemények

 • 2021. december 14., 15:33

  Újabb süllyesztett konténerben tett kárt a lakók gondatlansága Sepsiszentgyörgyön: ezúttal a bio hulladéknak fenntartott kuka alja bánta valaki gondatlanságát. Ha a gyűjtő alján nem lett volna magasabb nedvességtartalmú hulladék, akár nagyobb baj is történhetett volna.

 • 2021. december 13., 10:58

  Befejeződött a sepsiszentgyörgyi Közös Temető takarításának az első fázisa: csupán gyertyahulladékokból 4 db, 1100 literes kuka telt meg műanyag gyertyás poharakkal, illetve 2 db, 4 m³- es konténernyi üvegből készült gyertyás kehely is gyűlt.

 • 2021. november 23., 19:13

  Szakmai nyelven csak ökoszigetnek hívják az első okoskonténert, amelyet a TEGA Rt. és Sepsiszentgyörgy önkormányzata helyeztek el a Váradi József iskola szomszédságában.

 • 2021. november 19., 18:08

  Átalakította a TEGA Rt. a sepsiszentgyörgyi Ág utcai székházában az ügyintézés menetét: eddig a COVID-19 fertőzést megelőzendő, az ügyfélfogadás a piac felőli részen zajlott, szabad ég alatt, a kassza az épület belsejében működött. Ez változott meg most.

 • 2021. november 17., 15:57

  A TEGA Rt.-hez sok jelzés érkezett arra vonatkozóan, hogy a nagy mennyiségű falevél által jelentett problémát miként lehetne megoldani. A köztisztasági vállalat felhívja a figyelmet, hogy mindenképp elszállítják ezt a típusú hulladékot, átlátszó zsákokban (de nem a TEGA Rt. által szelektív hulladék számára osztott zsákokban). Nem jelent problémát, ha a zsák színes. Mivel a tömbházak körüli gyűjtők mellé sok, magánházakból érkező levélhulladékot tettek le zsákokban, a TEGA Rt. arra is felhívja a figyelmet, hogy ezeket az Energia utcában található Hulladékudvarban ingyenesen is le lehet adni, bármilyen mennyiségben.

 • 2021. november 12., 9:47
  File #? not found!

  November 15-től, hétfőtől kezdődően a TEGA Rt. takarítást végez a sepsiszentgyörgyi közös temetőben – amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi.

 • 2021. október 21., 13:27

  Októberben ért véget a 2021-es év második hulladékgyűjtési akciója, amelynek keretében szinte egész Kovászna megyében két alkalommal szállította a TEGA Rt. a fölöslegessé vált holmikat.

 • 2021. október 1., 9:43

  Mint ismeretes, idén már harmadik alkalommal tartanak ingyenes ivartalanítási akciót Szépmezőn, az AMY Gazdátlan Ebekerét Egyesület közreműködésével, amelynek keretében Dr. Dán András állatorvos végez ingyenes beavatkozásokat – a költségeket a városi tanács állja.

 • 2021. szeptember 29., 15:50

  „Az üveggyűjtő akcióink egyre népszerűbbek: most már évek szintjén tudjuk az adatokat összehasonlítani és azt látjuk, hogy az évi két alkalom teljesen indokolt, úgy Sepsiszentgyörgyön, mint más településeken, ahol az üvegek mellett lomokat is elszállítunk” – fogalmazott Máthé László igazgató a hétvégi gyűjtést követően.

 • 2021. szeptember 23., 15:08

  Egy köbméter hulladék elszállítása 155 lejbe kerül a TEGA Rt.-nek is. Amennyiben egy fogyasztó meghaladja a szerződésbe foglalt hulladékmennyiséget, a hulladékszállítási vállalat kénytelen a plusz mennyiséget kiszámlázni az adott fogyasztónak.