Üveggyűjtés újdonságokkal Sepsiszentgyörgyön

2022. május 31., 16:46

Június 24-25-e között, a TEGA Rt. Sepsiszentgyörgyön újra üveggyűjtést szervez. Eddig 5 kg leadott üvegért 0,5 liter sör járt, ez változott kis mértékben:

„Többen is jelezték, hogy az üvegért nem szeretnének sört, mert nem fogyasztanak alkoholt és javasolják, hogy legyen valami más a sör helyett. Sepsiszentgyörgyön ezért most nem csak sörre lehet cserélni a palackokat, befőttesüvegeket, hanem 1 literes ásványvízre is. Őszintén kíváncsiak vagyunk arra, hogy ez a változtatás hogyan befolyásolja majd az eredményeket. Nem ez az egyetlen újdonság az üveggyűjtéssel, mert a tavaly úgy döntöttünk, hogy három alkalommal szervezünk üveggyűjtést, Sepsiszentgyörgyön is, cserében nem három napig, hanem alkalmanként két napig, azaz pénteken és szombaton zajlik a gyűjtés. Az akció számunkra azért fontos, mert még mindig sokan dobnak a vegyes hulladékba italos, befőttesüveget, aminek nem ott a helye. Fel kell hívjam a figyelmet arra is, hogy ablaküveget nem áll módunkban átvenni, az a jelenleg is érvényes jogszabályok szerint ugyanis nem hasznosítható újra” – mondta el Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

A leadott üveg bármilyen típusú öblös üveg, törött vagy ép, átlátszó vagy színes lehet, kivéve síküveg (ablaküveg vagy szélvédő).

A gyűjtőpontok ugyanazok, amelyeken a korábbi gyűjtések zajlottak:

  • Szabó Kati Sportcsarnok melletti parkoló (Stadion utca)

  • A Penny Market szomszédságában

  • Régi Kenyérgyár (Kós Károly utca)

  • Buszpályaudvarral szemben (Állomás utca)

  • Kálvin tér, parkoló

  • Hulladékudvar (Energia utca, 2 sz.)

A leadott üvegért cserébe Csíki (Ciuc) sört, és Hargita Gyöngye (Perla Harghitei) borvizet ad a TEGA Rt.