Nem drágít a TEGA

2022. január 4., 17:14

„2022 az ország legtöbb köztisztasági vállalatánál jelentős drágulást hozott. A díjszabásaink eddig sem szerepeltek a drágák közt, olcsóbb is leginkább olyan településeken volt, ahol nem gyűjtöttek szelektíven, illetve régi szemétdombra ürítették a hulladékot, nem foglalkozva az egészségügyi kockázattokkal. Elég gondot jelent az embereknek a drága gáz, villany, mi azt szerettük volna, hogy 2022-ben ne kelljen többet fizetniük, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt tudjuk is tartani” – közölte Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

A TEGA Rt. 2022-ben is kedvezményes fizetési lehetőséget nyújt azoknak, akik előzetesen akarnak fizetni: április 30-ig egész évre 10%, fél évre 5% kedvezményt kapnak az előzetesen törlesztők. A kedvezmény azokra a jogi személyekre is érvényes, akiknek a szerződése előre rögzíti a hulladék mennyiségét.

A 70 évesnél idősebb, 800 lej alatti nyugdíjjal rendelkező idős személyeknek egyáltalán nem kell fizetniük a hulladékszállításért, a 801-1000 lejes nyugdíjjal rendelkezők pedig 50% kedvezményben részesülnek. Fontos, hogy a kedvezmény akkor érvényes, ha egy 2022-es nyugdíjszelvénnyel alátámasztják a kérésüket, ennek határideje március utolsó napja és minden évben ezt újra le kell tenni.

A TEGA Rt. arra kéri a sepsiszentgyörgyi és baróti városlakókat, hogy a karácsonyfákat, amelyekre már nem tartanak igényt, tegyék a hulladékgyűjtőkhöz és ne dobják azokat be a kukákba.