A temetőtakarítás első fázisa befejeződött

2021. december 13., 10:58

Befejeződött a sepsiszentgyörgyi Közös Temető takarításának az első fázisa: csupán gyertyahulladékokból 4 db, 1100 literes kuka telt meg műanyag gyertyás poharakkal, illetve 2 db, 4 m³- es konténernyi üvegből készült gyertyás kehely is gyűlt.

„November elseje után pár héttel minden évben takarítunk a temetőben: ez a karbantartás része. Az elmúlt évekhez hasonlón, az idén is jeleztük idejében, hogy ez az akció meg fog történni, hogy kinek olyan gyertyája van, amit még használna a későbbiekben, tudja összeszedni, hiszen nem akarunk senkinek kellemetlenséget okozni. Ez volt az első fázis, amelyet a legtöbb temetőben másutt is elvégeznek. A takarítás második fázisára a közeljövőben kerül sor, december 13-a után, mihelyt az időjárás is megengedi az elfonnyadt virágokat, elhervadt koszorúkat is össze fogjuk gyűjteni. Azt szeretnénk, hogy a temetőben legyen rend és tisztaság, hiszen az jogos elvárás, hogy az emberek ilyen környezetben akarják elhunyt szeretteik emlékét ápolni” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

A TEGA Rt. arra kéri az ügyfeleket, hogy a temetővel kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal forduljanak bizalommal a temetőgondnoksághoz, vagy jelezzenek a közösségi médiában, a Facebook felületre küldve üzenetet.