Prima etapă de curățare a Cimitirului Comun a fost finalizată

13 decembrie 2021, 10:58

S-a încheiat prima etapă de curățare a Cimitirului Comun din Sfântu Gheorghe: doar cu deșeuri de lumânări s-au umplut 4 pubele de 1100 de litri, și s-au colectat două containere de 4 m³ de pahare de sticlă pentru lumânări.

„Curățăm cimitirul în fiecare an, timp de câteva săptămâni după 1 noiembrie: face parte din programul de întreținere. Ca și în anii precedenți, și în acest an am anunțat din timp că această acțiune va avea loc, astfel încât cei care au lumânări pe care le-ar putea folosi mai târziu să le poată colecta, deoarece nu dorim să deranjăm pe nimeni. Aceasta a fost prima etapă, care este realizată în majoritatea cimitirelor și din alte zone. Cea de-a doua etapă a curățeniei va avea loc în viitorul apropiat. După 13 decembrie, imediat ce vremea ne va permite, vom colecta și florile și coroanele ofilite. Ne dorim ca cimitirul să fie curat și ordonat, deoarece este o așteptare legitimă ca oamenii să dorească să păstreze amintirea celor dragi într-un astfel de mediu”, a declarat directorul TEGA SA, Máthé László.

TEGA SA îi roagă pe locuitori să contacteze conducerea cimitirului pentru orice întrebări sau probleme legate de cimitir sau să le semnaleze pe rețelele de socializare, trimițând un mesaj pe pagina de Facebook a societății.