Új gyűjtőedényeket helyez ki a TEGA Rt.

2021. február 12., 10:15

Sepsiszentgyörgyön 16 darab, úgynevezett harang alakú gyűjtőedényt helyezett el a TEGA Rt., papírhulladék számára.

„Korábban többen jelezték, hogy a szelektív gyűjtőedények, ezek közül is a PET palackok és egyéb műanyagok, illetve a papír számára fenttartott konténer gyorsan megtelik és, hogy jó lenne, ha ezeket az anyagokat külön gyűjtenénk. Mivel a szelektív anyagokat egyszerre szállítottuk, egy ideig jó megoldás volt a közös konténer, de megértettük a lakók kérését, így mostantól lehetséges ezeket Sepsiszentgyörgyön bárhol külön helyre gyűjteni” – számolt be Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

A 16 konténer egyikét a korábban tűz martalékává vált Orgona utcai gyűjtőpontra helyezték el, az Állomás negyedben 3, az Olt (Lenin) negyedben összesen 5, a központban 2, az Új negyedben 2, a Csíki negyedben 4 új konténert helyeztek el.

Máthé László elmondása szerint örvendetes, hogy az elmúlt év során nőtt az érdeklődés az építkezéssel, felújítással keletkező hulladékok gyűjtése iránt, ami azonban azt is jelenti, hogy új fémkonténerekre van szükség: ezekből 10-10 darab 7, illetve 5,5 m³-est szereztek be. Sepsiszentgyörgyön így összesen három eltérő kapacitású konténert lehet törmelék szállítására bérelni: big bag, azaz 1 m³ befogadó képességű rafia zsák (50 lej), 4 m³-est (110 lej), 5,5 m³-est (145 lej), illetve a legnagyobb, 7 m³-est (180 lej). A hulladékelszállítási szolgáltatások díjszabásairól további információkat itt talál.

Fotógaléria