25 jelentkező az ivartalanításra

2021. július 9., 9:45

Sepsiszentgyörgyi, illetve közigazgatásilag a városhoz tartozó területekről érkező ebeket ivartalanítottak a Szépmezői Kutyamenhelyen. A Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a TEGA Rt. és az Amy egyesület által szervezett eseményre összesen 25 kutya tulajdonosa jelentkezett.

„A kutyatulajdonosoknak is segítünk ilyen módon, illetve az ivartalanítás annak is csökkenti az esélyét, hogy újabb kutyák kerüljenek az utcára. Egy ilyen beavatkozás költséget jelent, nem biztos, hogy ez mindenkinek a családi kasszájába belefért volna. Legfrissebb információink szerint mind a 25 kutya jól van, a tulajdonosaik elégedettek” - mondta el Máthé László, a TEGA Rt. vezetője.

Az akcióra feliratkozni előzetesen lehetett a TEGA Rt. által működtetett menhelynél (telefon 0732717185) illetve az Amy Egyesületnél (telefon: 0721384068) – a következő alkalomra július 17-én kerül sor.

„Ameddig van jelentkező, mindenképp folytatjuk ezt a tevékenységet: a tervek szerint két hetente kerül sor hasonló akciókra, az érdeklődőket arra bátorítjuk, hogy egyeztessenek kollégáinkkal” – hívta fel a figyelmet Máthé László.

A 25 kutyából 8 kan, illetve 17 szuka, közülük 14 állat kapott védőoltást, valamint 9-et láttak el azonosító chippel.

A menhelyről ingyenesen örökbefogadható kutyák mind ivartalanítottak, chipeltek és a kötelező oltásaikat is megkapják – azok, akik saját ebet szeretnének mindössze a személyazonossági igazolványukkal kell jelentkezzenek: a menhely hétvégén is látogatható. Aki kutyát fogad örökbe két állat életéről gondoskodik: az örökbefogadott jószágéról, illetve arról a kutyáról is, amelyik a helyére kerülhet.

Fotógaléria