5 lejes megoldás a többlethulladékra

2021. szeptember 23., 15:08

Egy köbméter hulladék elszállítása 155 lejbe kerül a TEGA Rt.-nek is. Amennyiben egy fogyasztó meghaladja a szerződésbe foglalt hulladékmennyiséget, a hulladékszállítási vállalat kénytelen a plusz mennyiséget kiszámlázni az adott fogyasztónak.

Sokan érdeklődtek arról is, hogy mi legyen a hétvégi házakban keletkezett hulladékkal, hiszen nem akarják a közterületi szemeteskosarakba gyömöszölni egy-egy hétvégi tartózkodás „eredményét” – nem mellékesen ez az eljárás a hatályos jogszabályok értelmében pénzbírságot von maga után. Ilyen helyzetekre létezik egy 5 lejért megvásárolható hulladékos zsák, amelynek az a lényege, hogy a szállítási, illetve hulladékfeldolgozási illetéket is tartalmazza. Ezeket a zsákokat Sepsiszentgyörgyön a TEGA Rt. Ág utcai, illetve Energia utcai székházában lehet megvásárolni, falvakban, községekben pedig a boltokban érhető el. Ilyen zsákokat árulnak a szemeteskocsikon is, illetve a díjbeszedést végző személyektől is lehet kérni őket.

A TEGA Rt. arra is felhívja a baróti, illetve sepsiszentgyörgyi lakóházak tulajdonosainak figyelmét, hogy az ősz beköszöntével együtt járó falevélmennyiség problémát jelenthet, hiszen ezek gyakran nem férnek a lebomló hulladéknak szánt konténerbe. A TEGA Rt. mindenképp elszállítja ezeket a magánszemélyektől, ingyenesen, ha nem is egyszerre, de pár alkalom alatt, viszont csakis abban az esetben, ha átlátszó zsákban vannak (nyomatékosan kérik a fogyasztókat, hogy erre a célra NE az üveges és szelektív zsákot használják). Amennyiben azonnali szállítást szeretnének, élhetnek az 5 lejes zsák által nyújtott lehetőséggel is.