Újabb sikeres ivartalanítási akciót zártak

2021. október 1., 9:43

„Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a TEGA Rt. is közös célként tekint ara, hogy minél több kutyát ivartalanítsunk. Tudjuk, hogy sokan választanák ezt az utat, azonban nem engedhetik meg maguknak anyagilag: volt rá példa, hogy ilyen módon érkezett a szépmezői Kutyamenhelyre jó néhány kölyök. Mi azt szeretnénk, hogy ahelyett, hogy újabb gazdátlan kiskutyák kerüljenek a menhelyre, inkább gazdája kerüljön azoknak az ebeknek, amelyeket most ott tartunk. Másképp megfogalmazva, a kóbor kutyák jelenségét akarjuk megszüntetni, hiszen az az állatoknak maguknak és a város lakóinak egyaránt gondot jelent” – fogalmazott Máthé László, a TEGA Rt. igazgatója.

Mint ismeretes, idén már harmadik alkalommal tartanak ingyenes ivartalanítási akciót Szépmezőn, az AMY Gazdátlan Ebekerét Egyesület közreműködésével, amelynek keretében Dr. Dán András állatorvos végez ingyenes beavatkozásokat – a költségeket a városi tanács állja.

Múlt hétvégén összesen 27 kutyát műtöttek, ebből 20 szuka, 7 pedig bak volt – az állatok jól vannak. A szépmezői Kutyamenhelyen továbbra is ingyenes a kutyák örökbefogadása, csupán személyi igazolvány szükséges: minden kutya oltott, ivartalanított és csippel ellátott. Aki ismerkedni szeretne velük, megteheti: hétvégén akár sétáltatni is lehet őket.