Újra sikerült: leégett a konténer

2021. február 25., 19:10

Kilencedik alkalommal gyújtott meg egy felelőtlen lakó konténert, aki a sepsiszentgyörgyi Olt utcában, a városi strand környékén korábban is égő anyagot dobott az egyik süllyesztett kukába, most másodszor is szétégett a hulladéktároló. Ezúttal a biológiailag lebomló hulladékoknak szánt két gyűjőedény is bánta az esetet.

„Ha egy konténer egyszer gyúl meg, az lehet a véletlen műve. Ha kilencedik alkalommal, akkor az már réges-rég szándékos. El tudom képzelni, hogy van, akit ez nem érdekel, amit nem értek, hogy a lakók, akiknek az otthona porig éghet egy ilyen dolog miatt, hogy nem láttak semmit. Valaki parazsat dob a kukába és nem a város másik részéről hozza, hanem a környező magánházakban lakik. Azt végképp nem értem, hogy a rendőrség miért nem képes felgöngyölíteni az ügyet: nem szabad megvárni, hogy tragédia történjen” – fejezte ki csalódottságát Máthé László a TEGA Rt. vezetője.

A negyedik éves, süllyesztett konténer diszkrét lehetőséget biztosít a hulladék tárolására: 3 m³ hulladékot fogad be, azonban csak a bedobó rész látszik. A konténer értéke 2000 euró, a gyújtogató pedig már több alkalommal tette tönkre azt: a károk összértéke meghaladja a 6000 eurót.

„Nem szeretnénk, hogy a lakók egy felelőtlen személy miatt pórul járjanak, ugyanakkor ez a helyzet anyagilag is komoly terhet ró a cégünkre. Arra kérem a lakókat, hogy akár Facebookon, akár emailben, akár telefonon jelezzék nekünk a hasonló eseteket, vagy ha tudnak valamit. Nem hiszem, hogy a TEGA dolga lenne a nyomozás, de a rendőrség nem mutatott fel eddig semmi eredményt” – mutatott rá Máthé László.

Fotógaléria