Un nou container incendiat la Sfântu Gheorghe

25 februarie 2021, 19:10

Pentru a noua oară a ars un container de colectare a deșeurilor din cauza unor locuitori iresponsabili care au aruncat materiale aprinse. De data aceasta s-a întâmplat cu unul dintre containerele semi-îngropate din strada Oltului, care a ars deja pentru a doua oară, fiind afectate și două recipiente de colectare a deșeurilor biodegradabile.

„Dacă un container ia foc o dată, putem zice că a fost un accident. Dar când se întâmplă pentru a noua oară, putem zice că este intenționat. Îmi pot imagina că sunt persoane cărora nu le pasă, însă ceea ce nu înțeleg este că locuitorii ale căror case pot lua foc din cauza unui astfel de lucru nu au văzut nimic. Cineva aruncă jarul la gunoi și e clar că nu îl aduce din cealaltă parte a orașului, ci locuiește în casele particulare din jur. Nu înțeleg de ce Poliția nu este capabilă să rezolve cazul: nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

De patru ani, containerele semi-îngropate oferă o opțiune discretă pentru depozitarea deșeurilor: au o capacitate de 3 metri cubi, însă numai partea de aruncare este vizibilă. Valoarea containerului este de 2.000 de euro, iar valoarea totală a pagubelor în urma incendiilor depășește 6.000 de euro.

„Nu vrem ca locuitorii să plătească din cauza unei persoane iresponsabile, dar, în același timp, această situație pune o povară financiară serioasă asupra companiei noastre. Fac apel la locuitori să ne semnaleze cazuri similare sau informații despre astfel de întâmplări fie pe Facebook, e-mail sau telefon. Nu cred că ancheta cade în sarcina TEGA, dar Poliția nu are niciun rezultat până acum”, a subliniat Máthé László.

Galerie foto