Rengeteg a rongálás

2022. május 9., 19:42

Sepsiszentgyörgyön heti rendszerességgel rongálják meg a zárt hulladékgyűjtőket ismeretlen személyek. A probléma a kezelhetetlenség határán van, Máthé László igazgató a lakók segítségét kéri.

„Nem hiszem, hogy normális állapot az, hogy hetente több alkalommal vágják el a gyűjtőpontok zárját működtető kábelt. Nem hiszem, hogy nagyot tévednénk, ha azt mondanánk, hogy olyan személyek teszik ezt, akik be akarnak jutni a zárt gyűjtőponthoz. A gyűjtőpontokat éppen azért hoztuk létre, hogy rendezettebb legyen a szemétgyűjtés, de ezt sokszor éppen a guberálók által hagyott állapotok lehetetlenítik el. A lakók segítségét kérjük, mert amikor nekünk jelzik, hogy elvágták a kábelt, már régen késő. Ha tudnak idejében szólni a rendőrségnek, akkor rongálásért felelősségre lehet vonni az elkövetőket, meg lehet szüntetni a jelenséget” – fogalmazott az igazgató.

Felmerült a biztonsági kamerák telepítésének lehetősége is, azonban ez több problémába is ütközik: félretéve a jogi akadályokat, az áramellátás sem oldható meg a legtöbb helyen.

„Mostanra oda jutottunk, hogy hiába teszünk a rendőrségen feljelentést, bizonyítékok hiányában nem tudják azonosítani az elkövetőket, pár év múlva kapunk egy értesítést, hogy ejtették az ügyet. Mindenkinek fontos a környezet, amiben lakik, arra kérjük a lakókat, hogy amennyiben látnak valamit, szóljanak a rendőrségnek, készítsenek felvételeket” – kérte a szentgyörgyiek segítségét Máthé László.

Fotógaléria