S-au înmulțit acțiunile de vandalism la punctele de colectare din Sfântu Gheorghe

9 mai 2022, 19:42

Punctele închise de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe sunt vandalizate săptămânal de persoane necunoscute. Problema a scăpat de sub control, iar directorul TEGA SA, Máthé László, cere ajutorul locuitorilor.

„Nu mi se pare normal ca acele cabluri care acționează închizătoarea de la punctele de colectare să fie tăiate de mai multe ori pe săptămână. Nu cred că greșim dacă spunem că acest lucru este făcut de persoane care doresc să intre în punctul de colectare pentru a scormoni printre gunoaie. Punctele de colectare au fost înființate tocmai pentru a face colectarea gunoiului mai ordonată, dar de multe ori acest lucru este imposibil din cauza acestor fapte de vandalism. Cerem ajutorul locuitorilor, pentru că atunci când suntem anunțați că a fost tăiat cablul, deja este prea târziu. Dacă oamenii pot informa la timp poliția, autorii pot fi urmăriți penal pentru vandalism și fenomenul poate fi stopat”, a declarat directorul TEGA SA.

A fost evocată și posibilitatea instalării de camere de supraveghere, dar acest lucru se lovește de mai multe probleme: pe lângă obstacolele juridice, în majoritatea locurilor nu se poate rezolva problema alimentării cu energie electrică.

„Am ajuns acum în punctul în care, chiar dacă depunem un raport la poliție, nu pot identifica autorii din cauza lipsei de probe, iar peste câțiva ani primim o notificare că dosarul a fost clasat. Toată lumea are grijă de mediul în care trăiește, astfel că îi rugăm pe locuitori să anunțe poliția dacă sunt martori la astfel de fapte și dacă e posibil să facă și fotografii”, a declarat directorul Máthé László, cerând ajutorul locuitorilor din Sfântu Gheorghe.

Galerie foto