Măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19

16 martie 2020, 14:11

Directorul TEGA S.A., Máthé László, a prezentat luni măsurile concrete pe care compania de salubritate le ia pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Piața agroalimentară din Sfântu Gheorghe nu trebuie deocamdată închisă, deoarece este un loc bine ventilat. Piața a fost dezinfectată în weekend, urmând ca acțiunea să se repete duminică. Cu toate acestea, activitatea Pensiunii Agora este suspendată temporar.

Serviciile funerare sunt în continuare permise la Cimitirul comun din Sfântu Gheorghe, care este administrat de TEGA S.A.

Compania le cere locuitorilor să aștepte ceremonialul în afara Casei funerare, menținând în același timp o distanță sigură de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane.

Adăpostul pentru Câini de la Câmpul Frumos, care poate oferi adăpost temporar pentru 140 de animale, este deja supraîncărcat, cu 168 de câini în acest moment. Deși dificilă în aceste condiții, compania a decis să suspendă vizitele și să amâne Ziua porților deschise planificată pentru luna martie.

De asemenea, compania dă asigurări că în ceea ce privește colectarea deșeurilor, aceasta este sigură, vehiculele sunt dezinfectate în fiecare zi, iar punctele de colectare au fost de asemenea dezinfectate. Programul de colectare a deșeurilor rămâne neschimbat, la fel ca și activitățile de colectare a sticlei, care nu sunt încă afectate de măsurile în vigoare.

Distribuirea găleților pentru deșeuri biodegradabile, începută la Sfântu Gheorghe, va fi suspendată pentru o perioadă nedeterminată de timp – în cazul în care cineva nu a fost acasă la momentul distribuirii, poate prelua găleata de la sediul TEGA, în str. Crângului nr. 1.

Se modifică programul de lucru cu publicul, respectiv achitarea taxelor, astfel că acestea nu se mai fac în birouri, ci la ghișeele care se deschid în sediul de pe str. Crângului nr. 1. Puteți plăti și la agenții din Sfântu Gheorghe, cu un card în majoritatea cazurilor, dar puteți evita plata cash şi prin achitarea online pe această pagină.

Locuitorii trebui să știe că TEGA S.A. spală și dezinfectează constant străzile și locurile publice din Sfântu Gheorghe, și o va face în continuare atât timp cât situația o cere.

TEGA S.A.
Biroul de presă

Galerie foto