A fost îndepărtată grămada de gunoi depozitată ilegal pe malul Oltului

10 februarie 2021, 12:21

În urma unui anunț public, angajații TEGA au descoperit o grămadă mare de gunoi aruncată pe malul Oltului de către persoane neidentificate

„Nu înțelegem ce explicație poate avea faptul că atât locuitorii caselor particulare, cât și companii private plătesc oamenilor să ia gunoiul pe care îl produc, iar aceștia din urmă îl depozitează undeva cu o căruță sau orice altceva. Depozitarea ilegală este pedepsită prin lege, dar este și absurdă, deoarece sunt șanse foarte mari ca persoana fizică sau societatea în cauză să aibă deja un contract pentru transportul deșeurilor. Dacă plătiți deja pentru acest serviciu, nu înțelegem de ce nu-l utilizați. Ca să nu mai vorbim că, într-un astfel de caz, ați putea plăti taxa pentru transportul deșeurilor pentru câțiva ani de zile doar din suma amenzii, chiar dacă este vorba de o cantitate mai mare de deșeuri. Și în acest caz am găsit semne care arată de unde provin deșeurile, astfel că Garda de Mediu va putea să impună vinovaților amenzi pe măsură” – a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Directorul societății de salubritate a spus că, într-un astfel de caz, ar putea fi pedepsită și persoana care a efectuat transportul, dar și persoana de la care au fost colectate deșeurile, primele semnale indicând în direcția unui atelier de reparații auto din Sfântu Gheorghe.

Angajații TEGA au colectat în total trei m³ de deșeuri aruncate ilegal într-o parte greu accesibilă a malului de lângă strada Lunca Oltului, o parte semnificativă dintre acestea fiind materiale reciclabile: sticle PET pentru băuturi răcoritoare, diverse cutii pentru piese auto, filtre de aer folosite și alte deșeuri.

TEGA atrage din nou atenția asupra faptului că, în loc de o amendă consistentă pentru depozitarea ilegală, merită să solicitați companiei ajutor pentru transportul deșeurilor, deoarece există multe soluții accesibile pentru a face acest lucru. Informațiile pot fi solicitate la numărul 0267 310 123.

Galerie foto