S-a încheiat campania de colectare selectivă

21 octombrie 2021, 13:27

În luna octombrie s-a încheiat cea de-a doua campanie de colectare a deșeurilor din 2021, în cadrul căreia TEGA S.A. a colectat deșeuri selective din aproape tot județul Covasna.

„Avem o tradiție de a organiza două campanii de colectare selectivă pe an, pentru deșeuri, sticlă și deșeuri electronice din localitățile unde prestăm servicii. Niciodată nu putem estima rezultatele în avans, dar cantitățile arată întotdeauna că aceste campanii sunt necesare", a declarat directorul TEGA S.A., Máthé László.

Directorul societății de salubritate a mai explicat că în ultimele câteva săptămâni, TEGA S.A. a transportat aproximativ un camion de mobilier inutilizabil și alte deșeuri aruncate la diferite puncte de colectare a deșeurilor din Sfântu Gheorghe. „Toate acestea în timp ce noi preluăm gratuit mobila din oraș, doar sunați la 0267310123 pentru a programa acest lucru. Nu spun că tot gunoiul ar ajunge într-un loc nepotrivit dacă nu îl colectăm, dar anul acesta oamenii au aruncat 288 de tone, ceea ce reprezintă o cantitate considerabilă", a spus diretorul Máthé László.

Directorul TEGA S.A. a mai precizat că în cea de-a doua campanie de colectare din 2021 au fost colectate 226.852 kg de sticlă, față de 134.474 kg în aceeași perioadă a anului trecut. Cantitatea de deșeuri electronice colectate în a doua jumătate a acestui an a fost în scădere față de 2020, cu 61.105 kg colectate de această dată, față de 66.170 kg în anul precedent. Colectarea sticlei s-a îmbunătățit, de asemenea, în ceea ce privește cifrele pe întregul an, cu o creștere la 480.185 kg în 2021, de la 319.750 kg în anul precedent, în timp ce deșeurile electronice au înregistrat o scădere semnificativă, de la 221.934 kg în 2020 la 130.986 kg în 2021.

„Campania "Bere pentru sticlă" funcționează bine, iar oamenii s-au declarat mulțumiți și de faptul că valoarea obiectelor colectate este dedusă din factura de colectare a deșeurilor. Credem că extinderea programului de casare la electronicele de uz casnic va avea, de asemenea, un impact asupra rezultatelor din acest an. Volumul colectat este cu siguranță mare, atât de mare încât am avut deseori locuri în care am reușit să terminăm mai târziu decât era planificat, așa că ne gândim să organizăm trei campanii de colectare în loc de două pentru anul 2022. Deocamdată, acesta este planul, să vedem cum evoluează lucrurile", a mai declarat domnul Máthé László.