TEGA SA începe curățarea Cimitirului comun din Sfântu Gheorghe

12 noiembrie 2021, 09:47

Începând de luni, 15 noiembrie, societatea TEGA SA va curăța Cimitirul comun din Sfântu Gheorghe, dacă vremea va permite.

„Intenționăm să colectăm în principal lumânările arse, deșeuri de plastic și sticlă lăsate pe morminte. Ca parte a îngrijirii cimitirului, încercăm în mod constant să păstrăm mormintele în ordine, pentru că noi credem că este normal ca toată lumea să aibă posibilitatea de a-și aminti de rudele lor într-un mediu ordonat”, a declarat directorul TEGA SA, Máthé László.

Deși nu este un caz tipic, anul trecut a existat o plângere conform căreia lucrătorii TEGA SA au scos o lumânare de pe un mormânt care nu era arsă complet, lucru care a fost raportat la TEGA SA de către o rudă a persoanei decedate. Din acest motiv, TEGA SA îi roagă pe locuitorii care au grijă de mormintele celor dragi să programeze pomenile după data respectivă, deoarece este posibil ca lucrătorul să nu știe dacă lumânarea a fost așezată pe mormânt cu câteva săptămâni sau cu câteva zile în urmă. „Evident, dacă este clar vizibil că lumânarea este proaspătă, va rămâne la locul ei, nu vrem să o îndepărtăm. Îi încurajez pe cei care observă probleme, nu doar în această perioadă, ci în orice moment al anului, să le semnaleze: o pot face la biroul cimitirului, dar ne pot trimite un mesaj sau un e-mail și pe pagina de Facebook TEGA SA ”, a mai spus directorul societății de salubritate.

Directorul TEGA SA a mai spus că au primit plângeri în trecut cu privire la săparea unui nou mormânt și la faptul că s-a pus pământ pe unul dintre mormintele din jur. „În astfel de cazuri, întotdeauna aruncăm pământ pe mormântul vecin – din păcate, nu există suficient spațiu, Primăria caută de ceva timp o soluție pentru a extinde cimitirul, dar până atunci, din păcate, nu există o soluție mai bună. De obicei, terminăm astfel de lucrări rapid, dar atunci când sunt multe înmormântări, este mai important să creăm mai întâi morminte noi, deoarece nu poți amâna o înmormântare cu câteva săptămâni: întotdeauna readucem mormintele la starea lor inițială, iar uneori acest lucru durează mai mult decât ne-am dori”, a explicat directorul Máthé László.